Een van de belangrijkste kwaliteiten van een bruiloft fotograaf, is flexibiliteit. Dat bewees zich maar weer eens tijdens de bruiloft in Gelderland waar ik afgelopen september fotografeerde. Alles ging anders dan gepland: het draaiboek bleef maar veranderen, videobellen met gasten die niet aanwezig konden zijn, spatschermen en handschoentjes voor het feliciteren en met levensgrote poppen van het bruidspaar op de foto om de anderhalve meter grens te bewaken. En wat was het een groot succes, een paar uur na de bruiloft kreeg ik een fantastische recensie binnen!

Recensie van Google-reviews: “Charlène is een ge-wel-dige fotograaf!! Ze is open, goedlachs, professioneel, bekwaam en heeft ontzettend veel inlevingsvermogen. Niets gaat geforceerd. Je hebt als bruidspaar geen moment het gevoel dat je de hele tijd staat te poseren. Alles gaat soepel en met gemak. We zien zelfs foto’s terug waarbij we helemaal niet doorhadden dat Charlène die maakte.

Door als bruidsfotograaf mee te denken, wordt de dag onvergetelijk

Elke bruiloft brengt uitdagingen met zich mee. Voor het bruidspaar, maar ook voor mij als fotograaf. En ik vind het heerlijk om mee te denken met het bruidspaar en de dag onvergetelijk te maken. Zo maakte ik voor Laurens en Kristel op hun bruiloft twee levensgrote kartonnen poppen, waar de gasten mee op de foto konden. Want het was natuurlijk een anderhalve meter bruiloft.

Het is een leuke, en welkome uitdaging om in allerlei verschillende settings weer de mooiste herinneringen vast te leggen. Om juist de dingen die anders lopen, te omarmen en flexibel te blijven. En dat levert vaak nog de leukste foto’s op ook. Zoals de foto hieronder waar je het bruidspaar achter de spatschermen ziet. Of waar ze videobellen met opa en geen idee hadden dat ik deze foto had gemaakt, tot ik ze vier weken later de foto’s kwam brengen!

 

Wat voor mij echt even wennen was, was dat ik maar een aantal foto’s in de kerk mocht maken. Normaal gesproken is er geen limiet, en kan ik dus veel mensen en veel momenten fotograferen. Nu moest ik echter heel precies zijn met de momenten die ik uitkoos, en dat is gelukt. Het bruidspaar was super tevreden.

Op een bruiloft wordt je als fotograaf geleefd, dat geeft mij energie

Bruiloft fotografie vind ik een van de mooiste dingen om te doen. Ik krijg er ontzettend veel energie van om zo’n mooie dag te delen met het bruidspaar, de vrienden en familie. En de gelukkige gezichten, wanneer ik na afloop de foto’s aflever. Dat is waarvoor ik het doe.

Het liefst ben ik aanwezig vanaf de voorbereiding: het moment dat de bruid wordt opgemaakt, de jurk aantrekt en wordt opgehaald door de bruidegom. Dat heeft als voordeel voor mij dat ik in de hele flow van de bruiloft mee ga, en echt wordt geleefd.

 bruiloft fotograaf gelderland charlene fotografie 01

Het zit hem in de mensen, maar ook in de details

Op een bruiloft leer ik niet alleen het bruidspaar kennen, maar ook de gasten. Dat maakt mijn werk als trouwfotograaf extra bijzonder. Ik ben natuurlijk altijd bezig met foto’s maken, zowel spontane als geposeerde foto’s, maar maak tussendoor ook een praatje met de gasten. Dat zorgt ervoor dat ik ongedwongen foto’s kan maken op de bruiloft, en spontanere, omdat de mensen wat opwarmen voor de camera en mij als fotograaf.

De mensen maken de bruiloft en natuurlijk de foto’s. Maar ook details zorgen voor een prachtige afwerking van de bruiloft fotoreportage. Het is fijn als ik van te voren de tijd heb om wat detailfoto’s te maken, van bijvoorbeeld de bruidsjurk of de trouwringen.

charlene fotografie bruiloft noord brabant 06 

Bruidsfotograaf of trouwfotograaf in Gelderland nodig

Op een bruiloft ben ik als trouwfotograaf aanwezig, maar veel mensen merken het niet. Ik loop van hot naar her om de mooiste momenten vast te leggen, maar maak ook gewoon een praatje met de gasten.

Voorafgaand ga ik met het bruidspaar langs de locatie om alvast wat proeffoto’s te maken. En we bespreken natuurlijk het draaiboek, de fotomomenten en wensen van jullie als bruidspaar. Ik denk overal graag over mee!

Bij Charlène Fotografie krijg je voor een vaste prijs alle bewerkte foto’s 4 weken na je bruiloft. Bij afname van 8 uur fotograferen, zijn dit er meestal tussen de 150 en 400. Naast de foto’s kun je ook extra opties afnemen. Zoals een fotoboek, of de uitnodigingen. En ik ben trouwens niet alleen beschikbaar als bruiloft fotograaf in Gelderland, maar door het hele land!

Benieuwd wat ik voor jullie bruiloft kan betekenen? Neem gerust contact op, dan hebben we het er eens over!

charlene fotografie bruiloft noord brabant 02

Een echte bruiloft foto in Gelderland