De hemel is een engel rijker, wij zijn er een kwijt. 

Een van de zwartste dagen in je leven is als je een dierbare verliest. De dagen hierna staan in het teken van loslaten, terwijl je het samenzijn voor altijd wil vasthouden. De dag van de uitvaart gaat vaak erg snel aan je voorbij, hierdoor krijg je sommige kleine en grote momenten mogelijk niet mee. Het doel van een afscheidsreportage is om de deze dag zo ‘mooi’ mogelijk vast te leggen zodat iedereen er toch een ‘fijne’ herinnering aan overhoudt. Na de uitvaart begint het rouwproces pas echt. Dit doet iedereen uiteraard op zijn eigen manier en tempo. Foto’s die tijdens de uitvaart worden gemaakt, kunnen hierbij helpen.

Nergens is zoveel liefde voelbaar als op een uitvaart. Niet een herinnering aan een van de verdrietigste dagen in iemands leven, maar herinneringen aan liefde, connectie en samenzijn tijdens het afscheid worden vastgelegd.

De afscheidsdienst van Wim*, Wim* is helaas maar 59 jaar onder ons geweest. Maar dat Wim* in die 59 jaar veel heeft gegeven om de mensheid en nog meer heeft betekend voor iedereen, dat is mij meer dan duidelijk geworden.

Ondanks de maatregelen die er momenteel zijn, hebben al ‘zijn jongens’ er toch voor gezorgd dat de weg van het uitvaarthuis naar de locatie waar de dienst heeft plaatsgevonden, vol licht en warmte was.

 

 

Alle betrokkenen veel sterkte toegewenst.

 

 

 

 

 

“Dank dat je onzichtbaar aanwezig was.” Dat hoorde ik direct na de afscheidsdienst. 
Misschien is dat wel het 'mooiste compliment' dat je als afscheidsfotograaf kunt krijgen.